Dag för dag program

Ankomstdag: Vandringsturen startar på Årrenjarka fjällanläggning på gränsen till världsarvet Laponia. När du anländer har du tid på dig att installera dig i en stuga och se dig om i närområdet. Guiden anländer på eftermiddagen och möter upp till middagen som serveras i rastaurangen. Guiden berättar om området och den kommande turen.

Dag 2: Frukost vid 8 tiden, vid 9.30 beger vi oss med minibuss till Sitoälvsbron där vandringskängorna tar vid. Vi följer den gamla leden som används flitigt av sámerna i området. När vi når sjön Laithaure så väntar en båtskjuts på att ta oss till gränsen av Sareks nationalpark. Väl här så är det tid för lunch som vi tillagar över gasolköken. Vandringen fortsätter nu längs Rapaälven, under sena eftermiddagen slår vi läger vid en bäck och har vi tur får vi se någon av de majestätiska Rapadalsälgarna. Alla hjälps åt med middagen och disken.

Dag 3: Efter en stadig fjällfrukost går turen upp på högre mark, om vädret är bra får vi en fin utsikt över Rapadalen under oss. Med kikare blickar vi ner i dalen och försöker upptäcka någon älg. På eftermiddagen slår vi läger på en fjällplatå nära Skierffeklippan.

Dag 4: Om vädret är med oss startar vi dagen med en topptur på Skierffeklippan utan våra tunga ryggsäckar. Från Skierffeklippan får vi en enastående utsikt över det fantastiska deltat i Laithaure sjön. Vi vandrar ner till det gamla fjällhemmanet Aktse där vi sedan tar båtskjuts till stigen och vandrar tillbaks till bilen. Till kvällen är vi tillbaka på Årrenjarka fjällby där vi avslutar turen med bastu och en trerätters middag i restaurangen.

Dag 5:
Arrangemanget slutar efter frukosten sen väljer du själv om du vill stanna någon dag till i Årrenjarka eller om du vill forsätta vidare på nya äventyr.


Bokning & betalning

Bokning måste ske senast 30 dagar förre arrangemangets startdatum, när du gör din bokning så betalar du in 20% av summan i en bokningsavgift på Outdoor Laplands bankgiro 5400-4890, märk inbetalningen med turens namn. Slutbetalning ska vara gjord senast 10 dagar förre arrangemangets startdatum på samma bankgironummer. En betalningsbekräftelse skickas till dig vanligast via e-post. Outdoor Lapland AB innehar resegarantiförsäkring tecknad hos Kammarkollegiet

Skierfe cliff in Sarek
Foto: Ola Baer

Created by CJ Utsi Media ©