Forsränning på Pärlälven

Pärlälven som slingrar sig fram från Karatssjön i väster till Purkijaure i öster är en fantastisk älv i Jokkmokks kommun. Känslan av orörd natur och "vildmark" är påtaglig. Vi erbjuder en lättare typ av forsränning på Pärlälven med start vid Vuojatbron och med slutstation i Pertinjaure. Turen passar för dig som är från 8 år, simkunnig och gillar lite äventyrliga upplevelser och vacker natur, ett perfekt familjeäventyr. 

White water rafting in Jokkmokk in Swedish Lapland
Forsfärd på Pärlälven Foto: Niac Photo.se

Information om turen

Turen startar med att vi möts upp i Jokkmokk vid Café Gasskas. Härifrån åker vi till våra lokaler där ni provar ut rätt forsränningsutrustning såsom våtdräkt, våtskor, flytväst och hjälm. Det här är obligatorisk utrustning som är godkänd för forsränning. Sen bär det av upp efter Karatsvägen västerut till Vuojatbron. Här hålls en säkerhetsgenomgång innan vi slutligen lägger gummibåten i älven. Sträckan som vi ska färdas tar ca 2,5h vid normalt vattenstånd, lite snabbare i högt vattenstånd inklusive att vi tar strandhugg efter vägen och tillagar lunch/måltid över öppen eld. 

Tid: Hela turen från start i Jokkmokk tills att vi är tillbaka i Jokkmokk tar ca 4,5h

Antal deltagare: Minimum 4 vuxna max 25 deltagare

Starttid: 09.00 till ca 14.00. Finns även möjlighet till kvällstur på förfrågan. 

Pris: Vuxen 950 kr, barn 500 kr (barn t.o.m 15 år), familj 2300 kr (2vx + 2 barn) inklusive certifierad forsränningsguide, godkänd utrustning, transporter och lunch.

Bokning: Turen bokas via telefon Christian 070-2600537 eller Vidar 070-2902781 senast dagen innan. Turen går även att boka på Destination Jokkmokk och Café Gasskas.

Created by CJ Utsi Media ©